team makii

Met kleurrijke en gekke karakters willen we kinderen inspireren om hun creativiteit te laten exploderen! Wij geloven dat creativiteit en samenspel de fantasie van het kind stimuleert en het spelenderwijs laat leren.

Hoe het
allemaal begon

Makii is in 2013 opgericht door illustratoren Mielo Pouwer en Idris van Heffen.

Wij zagen allerlei mogelijkheden om creatieve en innovatieve producten te ontwikkelen voor kids. Dus bundelden we onze talenten en startten met tekenen!

Makii (verbastering van ‘maken’) werd een groot succes na de lancering van ons eerste product: de turbo grote kleurplaat. In 2015 verkochten we deze aan winkels vanuit de achterbak van onze auto – vandaag de dag hebben we 10.000en exemplaren verkocht en zijn het nog steeds een van onze meest populaire producten!

Op maat
gemaakt

Inmiddels is de wereld van Makii gegroeid en bestaat onze collectie ook uit houten speelgoed, twee meter brede kinderboeken, raamstickers, plaktattoos en avonturen pakketten in diverse thema’s en formaten.

Naast onze eigen collectie, maken we ook producten op maat voor verschillende bedrijven en organisaties.

Ons eerste op maat gemaakte product was een turbo grote kleurplaat voor het Rijksmuseum. Inmiddels hebben we samengewerkt met organisaties zoals Artis, Naturalis, Dudok Horeca Groep, uitgeverij Lannoo en Liverpool FC! Hier kun je een selectie van onze projecten bekijken.

Team Makii
De wereld van
Makii groeit

Door de jaren heen is ons team gegroeid: Manolya verzorgt sinds 2020 onze marketing, social media en fotografie. Sinds 2023 is Björn onze tailor made sales agent en Ilanit onze retail sales agent.

We zijn daarnaast ook erg dankbaar voor de lange termijn relaties die we hebben opgebouwd met toffe partners die ons ondersteunen in retail, distributie, opslag, het schrijven van tekst, productie, marketing en boekhouding.

Samen maken we de wereld van Makii steeds een beetje groter!